Grymt väder och hällerace i Havöysund!

Grymt väder och hällerace!
Vid frukusten idag så mötes jag av glada miner och höga förväntningar då det var vindstilla och solen var på gång att värma upp båtarna. Vissa båtar åkte för att testa torskfisket medan andra gick efter Skandinaviens marlin (hälleflundran). Värst blev Jens Bergströms båt med hela 20 hälleflundror och med en topp på 131cm och näst bästa båt hade 12st även dom med 130 cm som topp. Magnus Lundahl (Guide för NSA) är här uppe med en kompis och med sina söner Oscar 12år och Erik 10år.Denna båt har landat 4 st hälleflundror, av dessa så har Oscar landat 3 st och Erik 1st som även tappade en större! Snacka om att sätta farsan på plats! Även dom som gick efter torsk rapporterade om mängder med torsk med topp på 10kg. Vi i guidebåten landade 5 hälleflundror med topp på 110cm och en hel del mat torsk. Glädjande nog så returnerades alla stora och medparten av de mindre hälleflundrorna . Fick även se hur man mätte en 130cm vidsidan av båten för att sedan kroka av den! Riktigt snygg C&R!!!!!!!

Ulf ”Oxen”Hugsén/ Fredrik Schmiterlöw