Stor flundra utanför Tromsöcampen och fin avslutning på Söröya!

De senaste dagarna i Tromsö har det inte varit några fiskande gäster på campen men guiden Eddie åkte ut själv för att fiska lite flundra precis utanför campen. Och visst finns dom även här, han lyckas landa en fin flundra på hela 154 cm!! Inte alltid man behöver gå över hav för att få bra fiske!

På Söröya har vi haft en riktigt fin avslutning för gästerna då ena båten fiskade runt loppan med hela 3 st torskar över 20 kg samt 7 landade flundror i båten!
Guidebåten lyckades också pricka in när flundrorna var på hugget i ett mycket begränsat område.
Det var mycket småsej i området och gästerna testade då att tackla om för att kunna fiska med agn. Detta visade sig oslagbart och på några få timmars fiske så hade man lyckats landa 10 hälleflundror och flera tappade!! Den största var på 122,5cm och vägde 23,5kg!
Tyvärr så fick man bryta det fantastiska fisket då det var dags för att förbereda hemfärden, men aldrig fel att segla i hamn med flaggan i topp!
Fisket på topparna utanför har levererat en del fina torskar från 7-10 kg, det har också kommit in en del storsej i området. Varav ena båten lyckades fånga 2 st Sejar över 11 kg!.

Första dagen för dom nya gästerna här på Havöysund har bjudit på många flundror med flera över 90cm och med en topp på hela 159cm vilket är riktigt bra för att vara en första dag. undra hur denna veckan kommer att sluta!! förövrigt har det kommit upp en del fin mattorsk.

Johan Mikkelsen/ Fredrik Schmiterlöw

Nicke avslutar veckan med nytt personbästa! 122,5 cm!