Summering testfisket!

Kom hem i onsdags kväll från vårt testfiske i nordnorge. Tänkte nu summera ihop våra 6 dagars tesfiske på en ev. ny destination framöver.
Vi var 4 personer som fiskade från 1 båt under 6 dagars tid. Merparten av tiden gick till att leta potentiella hälleflundraplatser på det är detta som merparten utav våra gäster efterfrågar. Vi provade även under kortare stunder fisket efter sej, torsk, rödspätta och la en halv dag på djupvattensfisket. Området är ganska kuperat med stora djup, men vi hade svårt att finna rätt typ av botten denna halva dag vi lade på djuphavsfisket. Trots detta fångade vi en del lubb samt en enkel kungsfisk strax under 2 kg. Med lite mer letande så finns det säkert möjlighet till bättre fiske på djupet än vad vi hade. Vi provade efter rödspätta en kortare stund, men helt utan resultat. Det borde dock finnas platser även för detta fiske i området. Det var mängder med torsk och sej i området, men mest av mindre format. Vi lyckades bara att fånga fisk upp till 7 kg, men andra lokala sportfiskare fick under vår vistelse torsk upp till 17 kg. Hörde också talas om några andra sportfiskare som skulle fått torsk upp till 28,5 kg strax innan vi anlände. Hälleflundrafisket då?

Trots grumligt vatten med mycket alger så fångade vi hela 20 flundror under våra dagar och med en väldigt bra medelvikt. 14 av flundrorna var från 102 cm upp till 160 cm. Vi tappade dessutom en 3-4 flundror som troligtvis var riktigt stora….
Hade vi också bara legat och nött på de platser som levererade så hade resultatet med all sannolikhet varit ännu bättre!!
Så denna plats har en enorm potential när det gäller fisket efter hälleflundra!
Vi får väl se om detta kan bli ett framtida resmål för Nordic Sea Angling.
Mer testfiske kommer att utföras här under nästa år!

Jimmy