Härligt fiske på samtliga destinationer

I Havöysund har det rapporterats hälleflundra på 142 cm igår och även torsk runt 16 kg. Idag bär det av på långtur på jakt efter den mytomspunna hälleflundran.

Söröya lider fortfarande av hårda förhållanden, men som alltid rapporteras det om fina fångster trots dåligt väder, det fångades igår upp 3 flundror största på 30kg+ även en tappad. Man får även bra med torsk rätt nära land.

Tromsö har igår bjudet på roande torskfiske med en toppfisk på runt 10 kg men ett trevligt avbrott från torskarna var idag en kolja på 3.3 kg. Flundra fisket har varit trögt med endast en landad idag, men en större tappad som följde med jiggen upp från ca 8 meters djup och när jiggen hängde uppe i ytan bestämde sig flundran att klippa jiggen med en grymt plask som efterföljd men den klev tyvärr av efter första tokrusningen.

Robert Folkstrand