Flundrafisket fortsätter att vara galet bra i Havöysund!!

Det fångas hälleflundror i parti och minut utanför Havöysund! ”Dalmasarna” är uppe i ett 30-tal flundror efter 3 fiskepass. Även från Guidebåten och övriga båtar fångas det många flundror. Roligaste fångasten igår var 6-åriga Filip Marklund som drog en hälleflundra på hela 28 kg, med viss assistans av sin far.

På Söröya har det rapporterats in ytterligare en jättetorsk, denna gång på 27,5 kg!
Torskfisket annars har varit lite trögare, men de riktigt stora fiskarna verkar finnas kvar.
Idag så drar man iväg på flundrafiske och rapporter följer senare.

Vår guide Johan anlände till Tromsöcampen igår och vi drog tillsammans ut på en 2-timmarstur igår kväll. 1 torsk runt 10 kg samt en flundra strax under 80 cm fångade vi en liten bit från campen. Johan tappade tyvärr 2 riktigt fina torskar…
En ok start!

Annars går våra tankar till alla de som blivit drabbade av det vansinnesdåd som skedde i Norge under gårdagen…

Jimmy