Strålande dag!

Idag startade vi dagen med att leta efter torsk och så fort vi hittade småsejen så stod där mängder med stortorsk under. På vår båt landade vi ett 20-tal torskar över 10 kg med en topp på 18,5 kg. Under fisket efter torsken fångade vi också en fin flundra på 114 cm tagen på hel lubb(!).
Vi kände oss klara med torsken och provade några nya platser för hälleflundra. Har aldrig varit med om så många efterföljare och kontakter på den korta tid vi fiskade. Vi landade också 3 mindre flundror. Vid ett tillfälle hade vi en hälleflundra och en torsk på vardera sidan av jiggen. Tyvärr var det torsken som gick till attack…
Vi hade också en rödspätta i 3 kilosklassen som var nyfiken på jiggen och som följde med upp till ytan.
En helt underbar ”testfiskeresa” är nu snart över…
Vi har haft underbart väder hela resan och fisket har varit helt över förväntan!
Under nästa vecka kommer vi att presentera denna nya destination på hemsidan och jag är helt övertygad om att detta kommer bli ett mycket populärt resmål framöver.

På Söröya har fisket också varit mycket bra!
Från guidebåten landade man torsk upp till 27 kg och det har också fångats hälleflundror upp till 22 kg. Några har provat plattfiskmetet med gott resultat. Största fiskarna har legat strax under 2 kg, men vår serviceman Mats Persson som provade på att åka ut i det otroliga sommarvädret tappade en mycket stor rödspätta uppe vid ytan…
Han bedömde denna till att väga omkring 4 kg….

Vid Havöysund så har det också varit bra fiske. Från guidebåten satsade man på stortorsk och landade några exemplar över 15 kg med en topp på 17 kg. Även en del hälleflundror skall ha fångats.

Vid Tromsö så var det tyvärr väldigt trögt fiske idag också…
Har varit ganska stabilt fiske här tidigare under säsongen, så det kommer säkert snart igång igen!

Jimmy