Rapport från fisket i Tromsö.

Första dagens fiske för de 3 danska gästerna var helt ok med 3 landade flundror upp till ca. 20 kg. Under torsdagen var dock fisket sämre… En del kontakter hade man och man hade också en hälleflundra runt 30 kg uppe i ytan som tappades under landningsförsöket….
Under fredagen var det också en del kontakter, men ingen landad flundra…
Strax innan man skulle avsluta fisket för dagen så skulle man göra några släpp på en plats endast 2 minuters båtfärd från campen. Förövrigt samma plats som jag drog mitt personbästa i September. Ganska omgående gick det på en väldigt stor fisk på Kineticjiggen. Efter några minuters stångande gick dock tyvärr tafslinan av….
Uffe bedömde att denna fisk måste varit över 100 kg, med tanken på tyngden och hur den betedde sig under fighten.
En större flundra fightar på ett helt annat sätt än de flundror upp till 50-70 kg som rusar mycket mer och snabbare.
I dag är det nya tag och då skall den stora upp!!

Jimmy