Flundror och stortorskar!

På Söröya rapporteras om ett bra hälleflundrafiske sista dygnet. En ny plats har också visat sig vara givande på nordsidan Söröya där Uffe & Co fångade flera fina flundror. Värst var ändå Johan som drog ett nytt pb på 161 cm på ett annat ställe på nordsidan Söröya. 2 båtlag skall även gått till Råsa under gårdagen och blev belönade med flera stora torskar, varav någon skall ha vägt över 20 kg. Anders Jonasson och hans kamrater skulle ge sig ut på ett världsrekordförsök på Uer, men lyckades ”bara” komma upp till 4,5 kg….
De ger sig nog inte och jag skulle gissa på att de kommer att få större kungsfiskar än 4,5 kg….
Från Havöysund så har det kommit upp massvis av hälleflundror sista tiden! Guidebåten fångade 8 flundror sista dygnet varav de 3 största vägde ca. 16 kg, 22 kg samt 40 kg! Dalmasarna är nu uppe i 14 fångade flundror, med de 4 största på 130 cm, 149 cm, 153 cm samt 171 cm!
Här vid Tromsö så har det inte kommit upp några större flundror sista dygnet, men förutom småflundror så har det fångats bra med torsk i alla storlekar, där de största vägt runt 16-17 kg.
Vädret är helt underbart nu i nordnorge och jag är övertygad om att alla gästerna njuter av både fisket och vädret för närvarande!

Jimmy