En lucka i skitvädret och bra flundrafiske!

Har varit kasst väder nu några dagar i nordnorge….
Natten mellan onsdagen och torsdagen lugnade sig vindarna och merparten av gästerna på Havöysund och Söröya valde då att åka ut och jaga hälleflundror. På Söröya drog några båtar till platsen som vår guide Eddie upptäckte nyligen. Nu är Eddie själv hemma för lite semester, men återvänder till Söröya den 11 august och guidar sedan säsongen ut. Nu är det Uffe och vår praktikant Johan som guidar där uppe. Uffe körde guidebåten och kunde rapportera in 3 hälleflundror samt några tappade under ett kortare pass. Johan som guidade några av våra andra gäster kunde räkna in hela 9 flundror i båten upp till knappt 20 kg, efter ett något längre fiskepass.
Johan som läser på Sportfiskeakademien i Forshaga har gjort ett enastående jobb hittills denna säsong och han kommer att synas som guide även nästa säsong, mestadels då på Söröya.
Vill hälsa honom välkommen till Nordic Sea Anglings Team!
Vid Havöysund så fångades det flera fina hälleflundror under natten. ”Dalmasarna” som besökte Söröya i fjol under 2 veckor och som nog satte någon form av rekord av flest antal timmar på vattnet under 14 dgr, har trots motgångar med vädret inlett fisket väldigt bra!
Under natten drog man flera flundror mellan 120-130 cm samt en toppfisk på hela 171 cm!!
Detta gäng har besökt oss flera ggr tidigare och det var först i fjol de fick riktigt ”smak” för hälleflundrafiske. Tidigare år har de jagat stortorsk när andra vevat efter hälleflundra…
Trots en sen ”karriärstart” så har man lyckats väldigt bra med flundrafisket och ifjol på Söröya drog man t.ex hela 23 hälleflundror från en båt på ett fiskepass!!
Kommer säkert fler fina flundror framöver från detta gäng och i synnerhet om vädret blir bättre!
Här vid Tromsö så har de 3 båtlag som gästar oss fångat en del flundra. I går kväll drog ”tyskbåten” flundra upp till 20 kg som fick simma tillbaka samt torsk upp till 10-12 kg. ”Fransmännen” var ute först idag och drog en del mindre och mellanstora torskar samt miste en större flundra…
”Svenskbåten” fångade 2 flundror under dagen, en mindre runt 10-12 kg som fick simma tillbaka samt en riktigt fet flundra på 118 cm och 26 kg. Själv har man inte haft tid för fiske, men inom kort så är det dags…
Finns dock risk för riktigt dåligt väder i morgon, då det kan blåsa upp mot 20 m/sek, så det kan hända att man får vänta ytterligare en dag….
Några gäster från Holland som bott på campen de senaste 3 veckorna och fiskat från piren fick den ena dagen också se en hälleflundra stiga upp strax utanför pirarmen och dra ner en fågel under ytan! ”Fågelkompisarna” simmade sedan runt och letade efter sin kompis, men den syntes aldrig mer…..
Har tidigare också hört talas om detta, att stora hälleflundror har käkat upp fåglar, även om jag tror att det är ganska ovanligt.
Kanske nu Conny ”Stormfågel” Larsson får för sig att agna med hel fågel i sina desperata försök att fånga storflundran…..

Jimmy