För gammal för att fiska?

Från guidebåten i Havöysund rapporterar man om ett bra fiske under gårdagen med 6 hälleflundror i båten. Värst var 83 årige Buster Bruun med en flundra på hela 26 kg. Så man kan inte bli för gammal för att fiska!!
Från ett av de övriga båtlagen så rapporterar Jan Kristoffersen om ett nytt personligt rekord på rödspätta! Strax utanför hamnen drog han en rödfläckig skönhet på 66 cm och 3,75 kg. På 3 släpp drog han 3 rödspättor med en sammanlagd vikt på 7,3 kg!! Från båten fångade man också 3 st hälleflundror mellan 10-14 kg. Man hade också en större flundra uppe vid båtkanten som tuggade på en uppvevad torsk runt 6-7 kg utan att fastan på krokarna. Man fick dock flundran att hugga på en av jiggarna istället, men efter ca. 5 min fight tackade flundran för sig…..
Säkert en nervkittlande upplevelse….
Från Söröya rapporterar Eddie och Johan om en trög start, men fisket blev bättre och bättre så det blev ett riktigt långpass på 18 timmar innan man kom i land!
Efter att ha kört bom på kveite de första timmarna så fann man en plats med oerhörda mängder med torsk! Strax under båten och hela vägen ner till botten (ca. 35 m) stod det staplat med torsk. Man kunde mer eller mindre titta ner under båten och välja vilken fisk man ville ha. Målsättningen var att fiska hälleflundra på denna plats, men det var givetvis omöjligt….
Efter testat runt lite olika platser kom man till ett nytt oprövat område på nordsidan. Här landade man hela 10 flundror upp till ca. 20 kg samt tappade 5 st, varav någon bedömdes till att vara ganska stor! Så gästerna från guidebåten kunde somna med ett leende på läpparna efter denna strålande inledning denna första dag. Från övriga båtlag har vi inte så mycket rapporter, men det skall ha fångats torsk upp till 18 kg, kungsfiskar över 4 kg samt några mindre hälleflundror.
Vid Tromsö så har vi ganska knapphändiga rapporter, men under gårdagen så fångades det i alla fall några mindre flundror runt 10-15 kg. För några dagar sedan kom det också upp flundror upp till 180 cm från våra gäster.
Börjar bli svårt att komma ihåg alla rapporter som strömmar in….

Jimmy