Torsdagens fiske…

Från Söröya kan vi rapportera om ännu en fläckig havskatt!!
Denna gång vägde kisen 14,95 kg och den lyckliga fångstmannen är Kristoffer Danielsson. Ett stort grattis från NSA!
Det skall också ha fångats en del torsk upp till 18-19 kg samt hälleflundror upp till 19 kg under denna första dag för det nya gäng som anlände i onsdags kväll. Guidebåten åkte norrut för att fiska hälleflundra, men det var några helt sjuka mängder med torsk i området (se bloggen), så fiske efter hälleflundra var helt omöjligt…
I dag har man gått på långtur i det fina vädret och det skall bli spännande att se vad detta kan ge!
I dag startar också Söröyafestivalen, där en 80-100 sportfiskare går ut med yrkesfiskarna, för att under 2 dagar och sammanlagt 10 timmars fiske kunna kora en vinnare. Största fiskar och mest antal kg premieras. Vinnarna har som mest haft upp till 679 kg på 10 timmars fiske under tidigare festivaler, vilket motsvarar mer än 1 kg fisk i minuten!!
Nu har man i alla fall infört en fångstbegränsning på max 10 st gråsejar om dagen, så det inte bara är dom med största överarmarna som vinner….
Det brukar vara en riktigt trevlig tillställning med mycket folk och fest under dessa dagar.
Magnus rapporterar från Havöysund om stora mängder med torsk, med en hel del mellan 10-15 kg. En del har också haft bra hälleflundrafiske med fiskar upp till 25 kg. Vår serviceman Christian som även håller på med fridykning befinner sig just nu i Havöysund. I går hoppade han i plurret strax utanför campen på våra goda rödspätteplatser. Han såg massvis av stora rödspättor på botten! En av dessa slutade dock som middag för Christian på kvällen….
I dag skall han ev. simma med hälleflundror på en av de goda flundraplatserna på ganska grunt vatten…
Vid Tromsö så har vi lite knapphändiga rapporter, men från Team Navia så fångade man 2 flundror upp till 126 cm på första fiskepasset. Man tappade dock en något större flundra på endast 5 m vatten…
Följ deras blogg från gästboken!

Jimmy