Guldlax!!!

Idag så kan vi räkna in ännu en art på Söröya.
Ros-Marie Larsson från Klippan drog en guldlax på 550 gram vid Longebakken! Detta är den första av sitt slag som är fångat av våra gäster på någon av våra destinationer! Ett stort grattis till Ros-Marie!
Känns som ett svårslaget rekord, men vem trodde för några år sedan att Norges största lubbar simmade utanför Söröya. Fram tills vi hittade platserna så drogs alla storlubbar utanför Langesund i sydnorge……
Kanske simmar det jättelångor, håkäringar m fl. i jätteformat även här?
I övrigt så har det varit ett helt okej fiske där en del båtlag hade upp till 7 flundror i båten. Största flundran skall ha mätt hela 147 cm!
Det har också fångats en hel del fina torskar, ingen över 20 kg till vår kännedom idag, men flera strax under.
Vid Havöysund så har vår guide Magnus hittat en ny plats som nu i kväll har varit riktigt givande. Har väldigt knapphändiga rapporter, men det skall ha fångats många flundror på kort tid och en riktigt stor skall ha tappats….
Återkommer med mer info under morgondagen. Följ gärna Havöyusndsbloggen som kommer att uppdateras senare i kväll.
Från Tromsö så har jag tyvärr inga nya rapporter……
Förhoppningsvis så kommer det mer info om deras fiske i morgon.

Jimmy