Nytt camprekord m.m!

Just nu är det väldigt dåligt väder uppe i nordnorge, men när vindarna lägger sig under kortare perioder, så är det ett mycket bra fiske!!
Från Havöysund så kommer det fortsatt väldigt mycket hälleflundra, där de största exemplaren legat runt 25-30 kg de sista dagarna. En del gäster har också prövat ”pillemetet” efter rödspätta som är helt otroligt vid Havöysund. Mängder av fin rödspätta har fångats och idag drog Martin Lund från Danmark ett nytt camprekord på 4 kg blankt. Han putsade därmed det gamla rekordet med 50 gram. Tror i ärlighetens namn att detta inte heller blir långvarigt, men ett stort grattis till Martin!
Vid Tromsö så har hälleflundrafisket kommit igång ordentligt! Jakob Lindberg följde upp sin makalösa svit från fredagen med följande resultat under lördagen: 122 cm, 130 cm, 144 cm, 145 cm, 150 cm samt 195 cm (ca. 100 kg)!!!!!
En annan trailerbåt från Danmark kunde mäta in en fisk på hela 214 cm under lördagen!!
Våra egna gäster fick nöja sig med fiskar upp till 154 cm (Christer Mårtensson, nytt pb). Under söndagen fortsatte våra gäster att fånga en del fina flundror, där Tommy Lövdell drog dagens största på dryga 130 cm. I dag måndag så ägnas dagen åt andra aktiviteter såsom fotbollsvm etc., då vädret inte är tilltalande….
På Söröya så är det också tuffa väderförhållanden. I lördags drog man ut till Storskalltaren, men det blåste upp mer än vad väderprognoserna lovade, så man bestämde sig för att avbryta fisket. Man hann dock med att fånga en del fina fiskar, där en hälleflundra på 46 kg stack ut mest!
Under veckan som gått så har man varit mycket begränsad fiskemässigt pga. starka vindar, men fisket är verkligen bra när man väl kommer ut!!
Det skall under veckan också fångats ytterligare en fläckig havskatt på dryga 12 kg, fångstman än så länge okänd.
Fick ett mail från några gäster som är där uppe nu som verkar vara nöjda med fisket, trots en del blåst och det kanske inte är så konstigt när man fångat torskar upp till 27,5 kg samt en hel del fina hälleflundror!!
Se bilder nedan.

Jimmy

torsk 21,7 kg

flundrarace

torsk 27,5 kg

det gäller att hålla i sig...