Storflundror vid Tromsö, uppdaterad kl. 16.00!!

Fick precis en rapport från Jakob Lindberg som tidigare varit guide hos oss och som befinner sig i Tromsöområdet just nu med sin egen båt. Under gårdagen fångade man 2 st flundror mellan 35-45 kg, men idag lossnade det ordentligt!
Under 3 timmars fiske i morse så fick man 5 st flundror, den minst runt 30 kg, 2 st runt 45 kg och 2 st runt 75 kg!!! Man tappade också en flundra efter 30 min kamp som var ännu större……
Vår guide Burkhard rapporterade också precis om 4 flundror från hans båt under 1 timmas fiske, men tyvärr av mindre storlekar upp till dryga 10 kg. Det skall dock ha fångats någon lite större utav våra gäster i dag.
Vid Havöysund så har också det fina flundrafisket från gårdagen hållt i sig!
Samma kille som i går drog flundror upp till 148 cm, kunde idag putsa sitt nysatta pb med en på 162 cm!! Det skall också ha fångats ytterligare flundror över 130 cm och en del båtar är just nu på väg till ett mycket intressant område som vi inte hunnit testa av ännu denna säsongen….
På Söröya laddar man för en ev. långtur, men tyvärr så blåser det mer än prognoserna lovat, så vi får se om det blir av eller inte…

Jimmy