Tappade storflundror….

Uffe rapporterar från Havöysund att fisket är helt ok, men utan de riktigt stora hälleflundrorna. Fisk upp till 125 cm har fångades under gårdagen. Det är ganska blåsigt, men annars soligt väder. I dag var en av gästerna i guidebåten i en mycket stor hälleflundra som efter ca. 10 min fight tyvärr släppte…..
Även på Söröya skall det tappats en väldigt stor flundra under gårdagen….
Christian kunde dock rapportera in en flundra på hela 143 cm fångad utanför fågelberget utav en av gästerna i guidebåten under gårdagen. Även här är det ganska blåsigt väder, men frånlandsvindar som ändå gör fiske i närområdet möjligt. Från övriga båtar har det också fångats en hel del hälleflundra nära land. Från ”Varbergsgänget” i förra veckan fick jag en slutrapport om mycket bra fiske under veckan med 2 st flundror över 40 kg, torsk upp till 28 kg samt en fläckig havskatt på 10 kg!! Då var ändå vädret ganska tufft under veckan!
Burkhard rapporterar från Tromsö om en 25 kg:s flundra från ett av de tyska båtlagen under gårdagen. Man hade också ganska många kontakter som tyvärr gick förlorade. Burkhard själv hade en flundra uppe vid vattenytan (se bilder) redan efter 2 min fight, om man nu kan kalla det fight…
Denna flundra följde med som en säck potatis upp till vattenytan, men när dom skulle lägga en tail runt stjärtspolen så vred flundran sig och satte i expressfart iväg snett under båten mot motorn, där linan tyvärr gick in, med linbrott som följd….
Denna flundra uppskattades till 180 cm och högg på en Giant Baithead agnat med en liten torsk.

Jimmy

Bugge fightar

Stor flundra..