Nytt årsbästa på torsk i Havöysund och tappad jätteflundra vid Tromsö!

Från Havöysund rapporterar Uffe om ett mycket bra fiske. Från guidebåten har man fångat hälleflundror upp till 134 cm. Från övriga båtar har man också landat många hälleflundror och ”Skånegänget” kunde också rapportera in en hel del fina torskar med ett nytt årsbästa på hela 22 kg.
På Söröya var man inblåsta fram tills i eftermiddags då båtarna åter kunde gå ut. Jesper rapporterar från en kortare tur med guidebåten om ett bra torskfiske med torskar upp till 14-15 kg. Övriga båtar är dock fortfarande ute och än så länge har vi inga rappporter från dom. I morgon hade Jesper planerat att åka till ett ställe som jag rekommenderat för hälleflundra. Vi har aldrig provat här förut, så det är lite av en chansning…..
Jag tror dock stenhårt på denna plats och det skall bli väldigt spännande att se resultatet om dom nu kommer dit!
Även om vi fiskat under ganska många år på Söröya, så finns här fortfarande nya platser att upptäcka.
Från Tromsö så har vi bara rapporter från ett gäng, då övriga båtar fortfarande är ute och fiskar. Detta gäng fick en fin hälleflundra på 19 kg strax norr om Langsundet, innan man åter gick in i Langsundet för att testa efter hälleflundra. Här finns en plats som jag testat vid 2 tillfällen under kortare tid som ser helt perfekt ut för flundra, men våra försök har misslyckats…..
Dessa gäster lyckades i alla fall att kroka ett riktigt monster på denna plats!!
Man fightade denna jättefisk under ca. 90 min och man ringde vår guide Burkhard under fighten, som genast satte sig i båten och körde i väg för att assistera. Under tiden så lossnade tyvärr krokfästet och Burkhard fisk åter vända till hamnen…
Man fick i alla fall se denna fisk 2-3 meter under båten och man kunde uppskatta fisken till att vara minst 2 meter lång……
Med tanke på längden på fisken och den långa fighten så bör detta vara en fisk på minst 100 kg, troligtvis mer…..
Den simmar i allafall vidare och det finns fortfarande en chans att fånga den!

Jimmy