Massor av flundror i Havöysund!

Det har varit en bra inledning för det gäng som anlände till Havöysund i tisdags kväll. Väldigt många hälleflundror har fångats under dagen och det båtlag som hade flest, kunde rapportera in 10 st hälleflundror. Från guidebåten drog man 6 st idag. Som vanligt så är det också stora mängder torsk i området vilket inte minst de 2 flugfiskegäng som finns på plats har fått erfara. I morgon kommer de gå till ett av de ställen där det är störst chans att fånga hälleflundra på grunt vatten och förhoppningsvis blir de inte ”störda” av en massa torskar….
Kanske man också kommer att lägga en dag på att fånga havsröding i området. Enligt de lokala skall det finnas stora mängder med havsröding här, men det är fortfarande någon vecka för tidigt på säsongen. Men, man vet ju aldrig….
Tror att flugfisket i havet är någonting som kommer att öka framöver. Det finns många grupper som betalar 6 siffriga belopp för att åka till Norge och fiska i någon av älvarna. Många gånger är resultatet väldigt magert…..
Här finns ett betydligt mer prisvärt alternativ och en större variation i fisket samt att det är väldigt lätt att få känna på fisk!
Du kan fiska efter många arter såsom torsk, sej, div. plattfiskar samt plattfiskarnas konung hälleflundra!
I tillägg till detta finns det lax, havsöring, havsröding m.m
Tröttnar man på fisket i havet kan man ta någon dag i de otaliga sjöarna efter grov öring och röding!
Här finns ett flugfiske som till stora delar inte är utvecklat.
Du som är flugfiskare borde komma upp och vara lite pionjär!

Jimmy