Vår guide Burkhard visar vägen!

Av någon anledning så har vi inte lagt mycket tid för fiske i Langsundet där vår camp är belägen, då vi inte tyckt att det är lika bra strömmar i detta sund som övriga sund i detta område…..
Per Jonasson provade här en dag i fjol och de hade 10-12 kontakter på en dag med 5 landade flundror upp till runt 20 kg. Strax efter bytte de utgångspunkt till Mikkelvik och fick då inte anledning att prova här fler ggr pga. avståndet. Även yrkesfiskarna drog många stora flundror i detta sund i fjol på långlina.
I dag så hade vår guide Burkhard ett par timmar över och drog ut till en bra plats för stor havskatt några minuters färd från campen. Han fiskade med jigg och ett konstbete på trekroken längst bak, men någon havskatt blev det inte….
Däremot fattade en stor hälleflundra tycke för jiggen och efter en tung kamp lyckades Burkhard taila fisken och sätta en huggkrok i underkäken, ensam i båten(!).
Han mätte fisken till 163 cm (58-60 kg) utanför båten och lossade sedan kroken så den kunde simma vidare.
Som sportfiskare så tror man nog oftast att det alltid är bättre fiske ju längre iväg man kommer, men man får nog inte glömma att fisket kan vara väldigt bra utanför ”husknuten”…..
Helt klart är att Langsundet skall utforskas mer i år!
Nästa gäster till Tromsö anländer den 28 april på kvällen, men fram tills dess kommer Burkhard tillsammans med en kompis prova ut lite nya fiskeplatser.
Per Jonasson har lånat en båt av oss idag också, men än så länge har jag inga rapporter från deras fiske.
Vid Söröya rapporterar Uffe om mängder av torsk upp till knappt 15 kg. Vår svenska gäst Kjell-åke tappade tyvärr en mycket stor hälleflundra under eftermiddagsfisket vid Kveitesundet efter 5-10 min riktigt tuff kamp med rejäla rusningar trots en hårt inställd broms….
Känns som hälleflundrafisket kan bli väldigt spännande i år!

Jimmy