Strålande inledning!, uppdaterad kl. 20.00

Nikolaj rapporterar om en fantastisk inledning efter att varit inblåsta den första dagen. Trots en tidvis ganska kraftig nordostvind och snöbyar som gjorde fisket jobbigt, så kunde man summera ihop en väldigt bra dag. Från guidebåten drog man ett 40-tal torskar över 10 kg med 3 toppfiskar på 20,0 + 24,0 + 24,2 kg. Från andra båten där Christian Klagenberg var skeppare fångade man inte mindre än 63 torskar över 10 kg!!

2 av dessa drog vågen nätt och jämnt över 20 kg. Christian skall senare under säsongen guida ett par veckor på Söröya.
All fisk fångades inne i Breiviksfjorden, men i morgon skall man om prova platserna utanför fjorden om väderprognoserna stämmer. Skall vi gissa på att det fångas ännu större torsk i morgon?

Följ Söröyabloggen i morgon så får du veta!

Jimmy