Fisket igång igen!

Efter allt stormande de sista dagarna så är fisket åter igen igång på Söröya. Nu i kväll har guidebåten och en av de andra båtarna kunnat gå ut. Vår guide Thomas rapporterar dock att det är väldigt tuftt väder och att man ligger bara strax utanför hamnen….
Men, vindarna avtar allt efter som och i morgon spås det riktigt bra väder och då skall man ut på de ”rätta” platserna.
Vid Tromsö anlände 8 svenska gubbar igår och idag har man gått efter hälleflundra, men resultatet var ganska magert. Men, en skaplig flundra fångades (se bilden) som efter fotografering fick gå i retur. Man hade också ytterligare kontakter och tappade en flundra efter en kortare kamp. I eftermiddag anslöt ytterligare 3 danskar till campen, men än så länge har vi inga rapporter från deras fiske.
På söndag startat säsongen i Havöysund, så då är vi igång med samtliga destinationer!

Jimmy

Hälle!