Bra början för norrmännen!

I går fredag var första fiskedagen för gänget från Fredrikstads Havfiskeklubb. Torsken var på plats och man fick mängder med fina torskar på sina pilkar. Från guidebåten fångade man torsk upp till 19 kg och från övriga båtar så drog man många fiskar över 10 kg med de 2 största på 20 kg + 23 kg.

Även 2 hälleflundror blandade sig i leken och dessa vägde 9 kg + 21 kg.

Blir säkert en intressant hälleflundrasäsong….
I morse valde de flesta att inte lyfta på täcket efter en väldigt ”blöt” fredagkväll, men de få tappra som gav sig ut fick känna på en kraftig sydvästlig vind och snöfall vilket givetvis begränsade möjligheterna till ett bra fiske…
Det fångade en del torsk upp till knappa 10 kg innan man fick bryta fisket för dagen pga. den starka vinden.
När det gäller väderprognoserna framöver så verkar det vara rena rama gissningen!!

Vi följer 2 st olika väderprognoser och när den ena lovar 16m/sek så lovar den andra svaga vindar……..
Vid denna årstid växlar vädret oerhört snabbt och väderprognoserna är inte alls så tillförlitliga som under sommaren. Man bör därför vara observant ute på sjön och ta det säkra före det osäkra. Fördelen vid detta fiske är att fiskeplatserna ligger inom nära avstånd.

Vi får väl helt enkelt se om det blir fiske i morgon eller inte…

Jimmy