Tidernas torskfiske??

I dag vaknade vi till ett fantastiskt väder och fiskesuget var genast på topp!
Vi drog till fiskeplatserna strax utanför fjorden och det fångades flera fina fiskar direkt, men fisket blev ännu bättre ju längre dagen led och när vi bestämde oss för att avbryta var fisket helt sjukt bra!!
I skrivande stund så värker det i hela kroppen och för egen del så blir det till att återhämta sig i morgon och fixa lite saker på land. I vår båt så fångade vi uppskattningsvis 70 torskar över 10 kg med 5 st över 20 kg och en på 26,2 kg till mig själv i topp. Thomas Nilsson från turfiskebåten Vandia som fiskade från vår båt kunde också pryda med ett nytt pb idag.
Jesper som körde guidebåten kunde väga in hela 8 torskar över 20 kg med en på 26 kg i topp. Värst av alla var i alla fall Peter Dahlgren som drog ett ”skreifiskerekord” på 32,85 kg!! Han drog dessutom en hälleflundra på drygt 21 kg strax innan. Peters båtkamrater kunde också stoltsera med ytterligare 5 torskar över 20 kg!
Så sammanlagt fångades det minst 21 torskar över 20kg och mängder med fisk mellan 10-20 kg. Givetvis har merparten återutsatts efter att fisken fått tryckutjämna.
Vädret ser återigen ut att bli bra i morgon, skall bli spännande att se vad som händer då…..

Jimmy

Thomas med nytt pb!

Peter med flundra

Guidebåten

Peter 32,85 kg