Båtförarbevis i Norge 2010!

Från och med 1 maj 2010 gäller det nya regler för att framföra fritidsbåtar i Norge.
Följande gäller:
Från 1 Maj 2010 införs det nya regler för att framföra båt i Norge. På båtar över 8 meter/eller motorstyrka över 25 hk skall man innehava båtförarbevis om man är född efter 1980 . För båtförare som är födda före 1980 gäller inte de nya reglerna. Detta innebär att vi från 1 maj måste få dokumenterat att båtföraren har båtförarbevis eller motsvarande i andra länder, tex i Sverige ”Båtförarbevis” eller ”kustskepparintyg” Men detta gäller som sagt var, inte om du är född före 1980.
Båtförarbevis är inget komplicerat att läsa sig till och sök t.ex på Google på just ordet ”båtförarbevis” så får man fram en mängd olika kurser/skolor som erbjuder detta.
Har ni några frågor i övrigt om detta så är ni välkomna att kontakta oss på tel. el. mail.

Jimmy