Bra start för Sportfiskegiganten i Havöysund!

Gänget från Sportfiskegiganten i Malmö har fått en bra start i Havöysund. Under gårdagen fångades det ett 15 tal hälleflundror med en största på 18 kg till en av kunderna till Sportfiskegiganten. Flera stora flundror skall också ha tappats…
Man fångade också en del fina torskar med en på 130 cm i väldigt god kondition på topp. Denna torsk som återutsattes bör ha spräckt 20 kg:s gränsen med råge.
Under förmiddagen i dag så har det goda hälleflundrafisket fortsatt och i skrivande stund så är det en fisk på ca. 35 kg i topp!
I dag är det skiftesdag på Söröya och veckan som gått har väl varit något trögare än vanligt och då framför allt hälleflundrafisket.
Men, likväl så har det fångats en del fina fiskar med 27,4 kg i topp på torsk och 45 kg på hälleflundra. Under måndagen så la man också lite tid på att fiska kungsfisk och alla fångade dom här röda delikatesserna. Största kungsfisken vägde inte mer än 3 kg vilket är litet ”Söröyamässigt” sett, men på många andra platser i Norge hade detta varit en drömfisk…
Tittar man på senaste årens fiske så kommer fisket nu bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider och det skall bli spännande och se om sista veckan för säsongen blir lika bra som föregående års sista veckor…..
Vid Tromsö verkar fisket efter hälleflundra vara riktigt stabilt för tillfället och i går toppade Per och hans gäster med en flundra på 172 cm (ca. 70 kg). I dag onsdag anländer det några nya hyrbåtsgäster och det skall bli spännande att följa deras fiske.

Jimmy