Stortorskar och monsterflundra!

På Söröya har fisket efter hälleflundra varit något trögare en tid, men givetvis fångas det en del flundror likaväl. Tyvärr har det tappats flera stora flundror och man har sett en hel del stora efterföljare uppe vid ytan. Alldeles nyligen rapporterade vår guide Jesper Lyngsie om en stor efterföljare ute på Storskalltaren där man just nu befinner sig. Så dom stora finns där! När det gäller torskfisket så har det fångats en del stora exemplar med en största på hela 27,4 kg till Martin Jörgensen. Om man tittar på tidigare år så kommer nog stortorskfisket bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider….
Även vid Havöysund så har det fångats några stora torskar sista dagarna. En torsk på 20,2 kg har blivit invägd och ytterligare en torsk på 140 cm (20-25 kg?) har fångats men gått i retur utan vägning. Denna torsk kan ha varit nytt camprekord (22,65 kg), men våra gäster släppte föredömligt tillbaka fisken efter fotografering.
Det har fångats en hel del hälleflundror men dom flesta har legat i viktklassen 5-15 kg. Här har också tappats en hel del stora flundror och Mats Broberg som för några dagar sedan fångade en flundra på 200 cm hade på ytterligare en jättefisk som tyvärr gick förlorad….
Mats bedömde att denna fisk var minst lika stor som den på 200 cm…..
Vid Tromsö har Per Jonasson haft ett gott fiske sista tiden och i går belönades dom med deras största flundra för året! En välkonditionerad fisk på hela 210 cm som efter sedvanlig fotografering där fångstmannen också fick bada med fisken fick friheten åter!
Vädret just nu är strålande i nordnorge och fler rapporter följer inom kort!

Jimmy