Summering sista dagarna

Uppdateringen har tyvärr blivit dålig eftersom jag befinner mig på semester. Det har fångats både mycket och stor fisk på våra destinationer.
På Söröya avverkade man en långtur till Storskalltaren i går och det fångades en massa fin fisk. Största flundran låg runt 30 kg, massor av stor torsk med en del över 20 kg samt bra med storsej och ett nytt årsbästa på sej med 15 kg. Ännu en torsk över 30 kg har också fångats vid Söröya och denna gång så är det Lars Öhlen som har blivit medlem i 30-klubben med en torsk på 30,0 kg fångad på Reis den 9/7.
Helt otroligt med 3 torskar över 30 kg på bara några dagar!
Vid Havöysund så har det fångats många hälleflundror men ingen riktigt stor dom sista dagarna utan Christer flundra på 50 kg i början på veckan är fortfarande den största under veckan. En ännu större flundra gick (tyvärr?) förlorad…..
Ett av gängen drog upp en flundra runt 180 cm (80 kg) vid båtkanten och man hade bestämt sig för att återutsätta fisken. Under flera minuter försökte man att lägga en snara runt stjärtspolen men misslyckades tyvärrr….
Flundran gjorde sedan en rejäl rusning och bromsen till rullen var lite för spänd vilket resulterade i linbrott….
Nåväl, eftersom man ändå skulle släppa flundran så var man inte alltför ledsna och man har ett minne för livet med sig och skulle minnet svikta så fanns allt dokumenterat på film!
Vid Tromsö så har vi haft ett gäng på 3 personer på plats under 3 dagar. Gänget från CWC med Stefan ”Trumman” Trumstedt kunde rapportera om ett mycket bra hälleflundrafiske där trumman själv sista dagen bl.a drog 2 st flundror på 170 cm (70 kg) + 182 cm (80-85 kg)!!
Per Jonasson och hans gäster fortsätter också dra storflundror på löpande band med en på 187 cm som största sista dagarna. Givetvis återutsätts dessa flundror igen…

Jimmy