Stortorskar och hälleflundror!

På Söröya anlände det ett nytt gäng i onsdags kväll och med tanke på att det skulle blåsa upp på torsdagsmorgonen så begav sig alla gästerna ut på nattfiske direkt. Merparten riktade fisket efter stortorsk och på ett av dom landnära grunden fångades det riktigt fina torskar med några mellan 20-22 kg i topp!
Ett gäng prövade också fisket vid kveitesundet och var i kontakt med en grymt stor flundra som tyvärr gick segrandes ur striden….
Under torsdagen så har det blåst för mycket för ett vettigt fiske, men nu vid fredag middag så börjar vindan att lägga sig igen. Helgens väderrapporter lovar riktigt svaga vindar och man planerar för en långtur nu i natt.
Har en känsla av att det kommer att rapporteras om 50+ flundror i helgen samt torsk över 25 kg….
Vid Havöysund så har fisket efter hälleflundra varit bra och både under tisdagen och onsdagen landades det ett 30-tal flundror/dag upp till ca. 20 kg. Blåsten har sedan förstört fisket under torsdagen, men nu vid fredag middag så är man redo för nya tag och det skall bli spännande att se vad som händer där i helgen!
Vid Tromsö så har Per för närvarande ledigt och väntar på nästa gäng som anländer i början på nästa vecka.
Från Jakob och svenskgänget har vi tyvärr inga rapporter ännu, men jag tror att dom var ute och fiskade i natt så rapporter från deras fiske bör komma under dagen!

Jimmy