Fortsatt grymt torskfiske på Söröya!

Många av gästerna körde ett riktigt långpass på Storskalltaren i går på det helt stilla havet. Detta gjorde att dom flesta har tagit det lugnt i dag och hämtat krafter inför sista fiskedagen som är i morgon för detta gäng. Några båtar har ändå varit ute i solsken och vindstilla väder och ett par båtar gick norr om ön och hade ett fantastiskt fiske efter stortorsk upp till 21 kg. Det verkar finnas hur mycket torsk som helst i år!
Givetvis sattes merparten tillbaka då man inte kunde ta hand om mer och man hade fyllt sin ranson.
En del båtar har också som plan att gå på tur till Storskalltaren igen i natt.
Vid Havöysund så har det varit bytesdag i dag och nya gäster har anlänt under kvällen. Gissningsvis så tror jag att merparten kör på ett kvällspass, nu när det är så fint väder….
Vid Tromsö har Per material och båtvård innan han drar på mässa lite senare i veckan. Per startar upp sitt fiske igen i början på nästa vecka. Vi kommer att flytta några båtar från Söröya till Tromsö under onsdagen och här kommer Christer Mårtensson och Jan Dehli testfiska några nya platser innan dom första ”hyrbåtsgästerna” anländer.
Gissar på spännande rapporter under morgondagen…

Jimmy