Sanslöst torskfiske vid Söröya och storflundror från Havöysund och Tromsö!!

Gästerna som varit uppe på Söröya senaste veckan har mest fått uppleva dåligt väder och minimalt med fisketid…
Men, i dag slog vädret om och man kom ut på dom ”rätta” platserna norr om ön. Torskfisket var helt sanslöst bra och det var hur mycket torsk som helst mellan 10-20 kg, men även en del större än så. Största torsken för dagen vägde 25 kg och fångades utav en av våra holländska gäster.
Skall bli riktigt intressant att se hur torskfisket kommer att bli under sommaren och då framför allt i slutet på vår säsong när det brukar fångas många tungviktare på våra ”specialplatser”….
Årets fiske efter torsk har i alla fall börjat otroligt bra och Söröya måste vara den plats i Norge där det är lättast att fånga en 20+ torsk!
På Söröya fångades det också en del hälleflundror i dag med en största på 23,5 kg.
Vid Havöysund så har framför allt Ulf Persson och hans gäng varit framgångsrika sista dygnet. Man var ute under natten med 11 flundror upp till 10 kg som resultat. Efter lite sömn så var det dags igen och man låg på en position endast 5 min från Havöysund och denna gången fångade man visserligen bara 2 st flundror, men med en topp på hela 154 cm, ca. 50 kg!
Jakob rapporterar om någon mindre flundra från deras båt samt rödspättor upp till 2,5 kg under ett kortare metepass. Just nu är man ute på hälleflundrafiske, men detta har jag ingen rapport om än så länge.
Att gästerna trivs vid Havöysund visar inte minst det faktum att ALLA gästerna från dom 2 första veckorna redan har bokat om för 2010!!!
Per rapporterar om ett bra fiske vid Tromsö i dag med många flundror upp till ca. 45 kg, vilka givetvis har återutsatts.

Jimmy