Fortsatt superfiske!

Vid Söröya så fortsätter det goda fisket på ett helt spegelblankt hav. Är otroligt stora mängder med torsk i området och bland dom en hel del stora exemplar….
Flera torskar över 20 kg har fångats i dag med topp på 22 kg. Största flundran drogs av Thomas Lundblad som tidigare jobbat som guide hos oss och denna flundra mätte 148 cm (ca. 45 kg). Thomas och hans fiskekompisar provade också att meta efter kungsfisk en kortare stund i dag där man fångade fiskar upp till ca. 3 kg. Charlie som är en av guiderna där uppe nu åkte ut för att se om det fanns några rödspättor på plats och ganska snart fångade han en 2 kilos spätta som skulle avnjutas till middag på kvällen.
Från Havöysund rapporterar man om likvärdigt fiske med massor av torsk mellan 5-15 kg och återigen sanslöst många hälleflundror. Daniel rapporterar om 8 flundror från guidebåten i dag med en största på runt 25 kg (C&R) till honom själv. Förra natten skall det också ha fångats en flundra på 137 cm, ca. 35 kg.
Vädret sista veckan har varit otroligt bra bortsett från tisdagen och det har fångats sanslöst mycket fisk både vid Havöysund och Söröya.
Nu ser väderprognoserna tyvärr sämre ut från tisdag och framöver, men vi får hoppas att det inte blir så långvarig blåst…….
Vid väderskyddade Tromsö så har Per och hans kunder metat lite havskatt med gott resultat i dag (se bloggen).

Jimmy