Fantastiskt fiske vid Söröya!

På långturen idag till det berömda grundet Storskalltaren i underbart väder så fångades det massor av stortorskar och hälleflundror. Värst av alla var vår guide Charlie som drog en fisk på 161 cm och 58 kg!
Charlie som fiskade tillsammans med en av våra andra guider Ulf Hugsen, hade för avsikt att släppa tillbaka denna storflundra, men tyvärr hade flundran svalt jiggen långt ner och blev även skadad vid landningsögonblicket vilket gjorde att man var tvungen att avliva fisken.
Nåväl, ett stort grattis till ditt nya pb Charlie!
Från Ralf som körde guidebåten så fångade man hela 9 hälleflundror med en största på 141 cm (ca. 38 kg).
På övriga båtar landades det också flundror och stortorskar upp till 20 kg!
Vid Havöysund så har det i skrivande stund varit ganska trögt med storfiskar i dag. Det har fångats mycket fisk, men mest av beskedlig storlek. En del torskar över 10 kg har fångats och mycket havskatt. Ingen hälleflundra har kommit till min kännedom från Havöysund i dag, vilket verkar konstigt?
Men, det är flera båtar ute och fler rapporter kommer säkert från dom!
Per som efter en slitsam dag i går med massor av stora flundror, så valde man att satsa på mete efter havskatt vid Tromsö i dag med ganska lyckat resultat. Största kisen drog ner vågen till 9 kg. I morgon satsar man åter på hälleflundrafiske i ett nytt område som levererade flera stora flundror i går.
Rapport kommer i morgon kväll!

Jimmy

Charlie med nytt pb på 58 kg