Fredagens fiske

Från Söröya rapporterar Jesper om ett något trögare fiske. Från guidebåten kunde man dock borda en hälleflundra på 18 kg under torskfiske på Reis. Man drog sedan upp norröver mot Sildbåen och Råsa. På Råsa var det bra med torsk mellan 7-10 kg samt några strax över 10 kg. Nu på förmiddagen har man gjort ett försök på fiske efter kungsfisk och redan i första släppet fångade Jesper en kungsfisk på 5 kg!
Tyvärr började det blåsa upp och man ta sig närmare ön där det är helt vindstilla, varmt och soligt väder. Man ligger just nu utanför fågelberget och fiskar havskatt.
Vid Tromsö så var det också ganska trögt fiske och inga hälleflundror rapporterades. Man fångade dock torsk upp till 15 kg samt en del havskatter av hyggligt format.
Här i Havöysund fångades det en hel del hälleflundror under gårdagen, flera av flundrorna vägde mellan 10-16 kg. En väldigt stor flundra skall dock tappats…..
Jag själv följde med Uffe och gästerna i guidebåten först på fiske efter rödspätta där vi hade ett riktigt bra resultat! Det fanns massor av fina ”plattor” strax utanför Havöysundet i fint format. Merparten av rödspättorna vägde över kilot med en största på 1,8 kg till mig själv. På kvällen gick vi för hälleflundrafiske under ett par timmar, men stördes mest av alla torskar i området…..

Jimmy

rödspätta 1,8 kg

torsk jagar betesfisk