Bilder på nya guidebåten.

Här nedan ser ni ett par bilder på vår nya guidebåt som levereras från Arronetbåtar i Östhammar. Denna båt skall stationeras på Söröya från mitten på Maj och kommer säkert att uppskattas av både guiderna och våra gäster. Bilderna är från båtmässan i Göteborg som nyligen gått avstapeln och på nedersta bilden så ser ni 2 st. kanske blivande guider? (mina pojkar Elias och Isak).

En del modifikationer kommer att göras innan leverans med bl.a ett tak över pulpeten.

Bokningar fortsätter att komma in med jämna mellanrum och Havöysund är mer eller mindre fullbokat för säsongen 2009. Även på Söröya så är många veckor redan fulltecknade men här har vi rätt mycket mer kapacitet så ännu finns det lediga platser kvar här 2009.

Den 10 mars bär det iväg till Söröya med ett gäng kompisar och stamkunder som skall hjälpa oss att sjösätta båtarna, men det kommer givetvis att bli en hel del tid för fiske. Forskare och fiskare har noterat oerhört mycket torsk i år och dessutom har yrkesfiskarna stora problem att leverera torsk för tillfället då lagerna är överfyllda och efterfrågan har sjunkit markant efter torsk. Detta gör att många av fiskemottagen har köpstopp eller fått sätta in maxkvoter på vad fiskarna får leverera i veckan. Så med all sannolikhet pekar allt på att vi får uppleva det kanske bästa skreifisket någonsin!

Tänk bara på att handskas försiktigt med fisken och låt torsken tryckutjämna innan ni tar upp den för att den lättare skall kunna återutsättas utan skador. Fiska gärna också med jiggar (enkelkrok) för att också minimera skadorna på fisken och ta inte upp mer fisk än vad ni behöver!
Ännu finns några platser kvar på första veckan 18/3-25/3 då vi också arrangerar en skreifisketävling under 2 utav dagarna där endast dom största torskarna premieras!
Välkomna till nordnorge 2009!

Jimmy

Ny guidebåt

Blivande guider?