Skreifiskefestival 2009!

Under första resan 18-25 mars kommer vi att arrangera en skreifisketävling under 2 av dessa dagar. Dessa dagar bestäms på plats efter rådande väderförhållanden och väderprognoserna. Vi lägger dom givetvis på dom dagar som ser bäst ut vädermässigt för att inga deltagande skall ta några chanser bara för att det är tävling.
Det är inget mängdfiske som kommer att premieras utan priserna går endast till dom största torskarna. Aktuella nivåer för att kunna få pris kommer att meddelas av tävlingsledningen via sms och vhf-radio. Detta för att vi inte skall dra upp en massa torskar i onödan….
När vi fiskar efter ”skreien” så letar vi i första hand efter fiskstim i mellanvattnet där dom största torskarna går under denna årstid….

Vi fiskar också nästan uteslutande med jiggar vilket innebär att i stort sett all fisk är ”bitfisk” och tar man bara det lugnt under uppvevningen och låter torsken tryckutjämna så är det oerhört sällan man inte kan returnera fisken.
Fisket efter stortorsk under denna tid är oerhört bra och yrkesfiskarna tar mängder med torsk över 30 kg och dom sista årens största torsk som fångades utav yrkesfiskarna här vägde hela 47,1 kg!!!

Jag och några stamkunder var och testade detta fisket under exakt samma datum förra året och vi fick uppleva ett stortorskfiske som åtminstonde under 2 av dagarna knappt går att beskriva…..

Hur många över 10 kg vi fångade och returnerade har jag ingen aning om men vi vägde 19 torskar över 20 kg med en topp på 28,4 kg!

Europarekordet kommer härifrån (37,52 kg), samt norska rekorden (2×37,5 kg) m.m

Ändå är det väldigt få som testar detta fisket i en underbar miljö med vita fjäll omkring, kanske är det just du som är först med en torsk över drömgränsen 40 kg?

Temperaturen är ganska behaglig i förhållande till årstiden och det brukar ligga mellan 5 minusgrader till 5 plusgrader beroende på golfströmmen som går strax utanför.

Första priset är en resa till någon av våra destinationer 2010 och deltagaravgiften är 400 SEK/person. Givetvis kan man också följa med på denna resa utan att deltaga i tävlingen.

Glöm inte bort att provsmaka färsk skrei, det är inte jämförbart med någon annan torsk ni ätit!

Mer info om tävlingen finner ni här nedan på förstasidan!

Jimmy

Stortorskar på gång

3 över 25 kg!