2 NYA VÄRLDSREKORD IDAG????

Anders Jonasson från Helsingborg rapporterar om ett helt overkligt djughavsfiske i dag!
Anders som fiskar med Esben Andersen från Danmark och Stefan Rosenström och Patrik Rickard från Malmö berättar att man startade fisket på vårt specialställe och där drog Esben på en stor kungsfisk på hela 6 kg. Här hände sedan inte mycket mer och man bestämde då för att flytta sig till en annan sida av denna topp och då brakade det loss. I första släppet fick Esben en kungsfisk på 5 kg, Stefan en på 8 kg och Anders en lubb på hela 14 kg!
Här efter var det också bara stor fisk som högg på betena och i skrivande stund har Stefan fångat kungsfisk upp till ca. 9 kg (vägd ute till sjöss) och Anders har fångat en jättelubb på hela 17 kg (vägd till sjöss)!
Världsrekordet på kungsfisk ligger på 8,8 kg och lubb på 16,3 kg så vi hoppas att dessa fiskar skall överträffa dessa när dom vägs på krönt våg!
I såfall är det helt unikt att en båt inom en väldigt kort stund fångar 2 st världsrekord på 2 olika arter!
Mer info om denna fångst kommer i morgon.
I övrigt har det fångats rödspätta upp till 2,7 kg i dag och en del båtar är ute och jagar stortorsk och hälleflundra och från dom har vi inga riktiga rapporter ännu.

Jimmy