NYHET 2009!, NY DESTINATION HAVÖYSUND!

Vi kan nu till nästa säsong erbjuda ytterligare en destination! Vi har testfiskat i 2 omgångar med väldigt lyckat resultat och vi har ingått ett avtal med Havöysund Hotel när det gäller boende.

Havöysund ligger lite nordost om Söröya och erbjuder ett väldigt varierat fiske och en enorm fiskrikedom. Orten Havöysund ligger inne i ett litet och smalt sund som går från väster till öster och man välja att gå ut från ena sidan sundet eller andra sidan beroende på varifrån det blåser och här finns nästan alltid en plats att fiska på oavsett vindriktning. I själva sundet är det ett helt otroligt fiske efter plattfiskar och inte minst rödspätta. Här har vi kikmetat efter rödspättor mellan 2-3 kg under vår andra testfiskevecka på 6-7 m djup och då har vi ändå inte lagt någon längre tid på detta och här finns garanterat riktigt storvuxna exemplar……

Första testfiskeveckan fångades ett 50-tal hälleflundror från 3 båtar med topp på 26 kg (2 st) samt ett antal runt 18-20 kg. Under denna snart avklarade testfiskevecka har vi också fångat många hälleflundror upp till ca. 25 kg så att hälleflundrafisket håller mycket hög klass råder inga tvivel om!

Några svenska sportfiskare fångade i fjol hälleflundra upp till 63 kg alldeles i närheten och i ett annat sund i närheten har det fångats hälleflundror på över 100 kg från tyska sportfiskare.

Torskfisket håller också en hög klass och vi har fångat en hel del torsk mellan 10-20 kg och med en topp på 21 kg. Det finns också goda möjligheter till djuphavsfiske och vi har testat detta under ett par timmar där vi fångade kungsfiskar, långor, lubbar, vitling, sej, och koljor. I fjol fångade ett par tyska sportfiskare kungsfisk upp till 6 kg och enligt yrkesfiskarna skall det vara gott om fläckig havskatt här!

Havöysund är en ort med 1200 invånare och här finns allt man behöver såsom livsmedelsbutiker, gatukök, bensinstationer, mekanisk verkstad m.m

Havöysund Hotel ligger alldeles vid vattnet och bryggan där vi kommer att ha våra båtar alldeles nedanför hytterna. Boendet består av 8 st hytter med plats för 4 man i var hytte, men det finns också möjlighet att bo i enkelrum eller dubbelrum på hotellet. Frukost på hotellet samt sängkläder, handdukar och slutstädning kommer att ingå i priset. På hotellet finns också en stor restaurang och pub samt cafeteria med relaxrum. Helpension kommer också att erbjudas för dom som önskar.

Här skall också under hösten detta år byggas ett hus med torkrum, frysrum och utvändig rensplats till våra gäster.
Priserna för 2009 är inte helt klara ännu men prismässigt så kommer det inte att bli dyrare än vår andra destination. Man flyger här också till Alta där vi kommer att ha en chartrad buss som hämtar och lämnar våra gäster var vecka. Transfertiden är också rimlig (ca. 3 tim) från Alta då vi slipper att anpassa oss efter några färjetider. Vi kommer att ha guide på plats och placera mellan 4-6 båtar första säsongen och planerad uppstart blir 12 maj 2009 och vi avslutar säsongen den 15 september.

Vill du uppleva en fiskrikedom utöver det vanliga och med en stor variation samt ett mycket bra boende i en underbar miljö så tveka inte att boka en upplevelse för livet 2009!
Redan nu kan vi alltså ta emot bokningar och jag misstänker att dessa platser kommer att ta slut fort så vänta inte!
Mer info om denna destination kommer också inom kort då hemsidan skall göra om.

Jimmy

Hytter

Havöysund Hotel

Restaurangen

Relaxrum