Stortorsk på Sildbåen!

Nya gäster anlände i går kväll och en del av dom valde att gå ut på nattfiske direkt. Enligt dom rapporter vi fått så har många haft ganska trögt fiske men en del fina fiskar har kommit upp. En torsk runt 24-25 kg skall ha fångats på Sildbåen på nordsidan Söröya. Jakob och hans gäster i guidebåten valde att vänta tills i morse innan man åkte ut och man provade då fisket på sydsidan av Söröya där man hade ett riktigt intensivt hälleflundrafiske under en knapp timma med 3 landade fiskar och ytterligare en 6-7 kontakter och 3 efterföljare i ytan innan fisket tvärdog………
Man gick då över till torskfiske och landade en del torskar med en topp på 17,5 kg.
Jag misstänker ibland att en del gäster har extremt stora förväntningar när dom kommer hit, men det är inte bara att åka ut och hiva upp storfisk på storfisk. Periodvis kan man givetvis få uppleva helt extrema fisken där det är fysiken som sätter stopp för en men det är givetvis inte var dag det är så…..
Söröya är utan tvekan en av dom platser i Norge där man kan få riktigt stora exemplar av ett flertal arter och jag tror knappt att det är någon plats i norge där det finns så många storvuxna exemplar av så många arter som Söröya. Men, fisket handlar om erfarenhet samt en gnutta tur!
Även om vi har guider på plats så ser vi tydligt ett mönster att återkommande gäster generellt sätt har ett betydligt bättre fiske än förstagångsbesökarna och detta handlar då givetvis om erfarenhet. Om vädret inte spelar ett spratt här så landas det varje dag riktigt stora torskar, mycket hälleflundra, havskatter, stora kungsfiskar, koljor, rödspättor m.m, men skruva inte upp förväntningarna så mycket att man räknar med att man själv skall landa 20+ torskar var dag, jättehälleflundror m.m. Ha en rimlig förväntning men man skall givetvis ha ett mål så blir resan så lyckad som möjligt!
Givetvis rapporterar vi om dom som har fått dom stora fiskarna för att det är det ni vill ha reda på ,men tänk på att det finns gäster som har mindre lyckade fisken också vissa dagar!

Jimmy