Stortorsk på Reis!

Gårdagens största fisk fångades utav Johan Andersson från Källby. Han och hans båtkompisar låg ute på Reis när en riktig stor torsk klev på kroken. Denna stortorsk vägde 27,05 kg och visar återigen att Söröya är plats nr 1 i världen när det gäller stortorskfiske!
Hur många torskar över 25 kg som fångats i år har jag faktiskt ingen aning om men jag hoppas att bilden klarnar när jag fått tag i alla storfisklistor och gått igenom dom, men jag tror att fjolårets rekord på 19 torskar över 25 kg kommer att slås i år!
Annars har fisket varit ganska trögt sista tiden och det har inte varit något mängdfiske att tala om men det kommer fortfarande stor fisk i stort sett varje dag. Största kända hälleflundran i går vägde 18 kg. När det gäller hälleflundrafisket så har det både antalsmässigt och storleksmässigt gått ner lite sista tiden men som sagt det landas hälleflundror var dag. Normalt sett är hälleflundrafisket väldigt hett vid denna tid på året och jag räknar med att det kommer nya storflundror inom kort!
Vädret är bra där uppe och i kväll bär det i väg på långtur där samtliga båtlag skall med, så i morgon kan vi säkert sammanställa en trevlig fiskerapport!
Skall vi gissa på 50+ flundra i natt?……

Jimmy