Sista dagarnas fiske.

I torsdags var det bytesdag men eftersom det blåste mycket så var det bara sporadiska försök till fiske som gjordes fram till lördag eftermiddag då vinden började mojna. Under lördagkvällen kom det en del fina torskar upp till knappt 20 kg och några mindre hälleflundror. En unik fångst gjordes dock och det var en kungsfisk på hela 5 kg som otroligt nog högg på en jigg på endast 35 m djup på Övre Djupskolt. Den måste simmat vilse……..
I normala fall får man inte kungfiskar grundare än 70-80 m och dom stora exemplaren går djupare än så.
Under söndagkvällen drog man ut till Storskalltaren för ett nattpass men fisket var för en gångs skull mycket dåligt där och enl. rapporterna så fångades det bara 2 hälleflundror upp till dryga 10 kg och ett färre antal stortorskar. Ett gäng danskar som också var ute på Storskalltaren men som trailat dit sina båtar rapporterade också om ett trögt fiske men dom lyckades i allafall att fånga en stor hälleflundra runt 70 kg!
En av gästerna i Charlies båt fick också på ett monster på haspelutrustning som drog en 100-150 m i första rusningen och som man sedan fick köra efter med båten. Efter 45 min kamp hade man flundran under båten och hade lyckats lyfta den halvvägs från botten när spöet knäcktes…….
Man fick ändå behålla fisken ytterligare 5 min innan kroken släppte ur sitt fäste……….
Vid samma tid i fjol var det ett mycket bra fiske på Söröya men i år har fisket mestadels varit ganska trögt den sista tiden……
Men fisket är som det är och redan om någon dag kan det vara riktigt huggrush igen!

Jimmy