Bra inledning!

I onsdags kväll anlände det nya gäster till våra camper i nordnorge. De har haft en bra inledning med väldigt bra väder och bra fiske.
Vid Tromsö rapporterar Eddie om ett bra torskfiske under torsdagen. Från Eddies båt landade man 7 torskar över 10 kg med en topp på 16 kg. Detta alldeles i närheten av campen. Strax utanför campen fångade man i natt också en flundra på 17 kg. I dag har man gått till några av ”specialplatserna” för hälleflundra och man provade på grunt vatten. På endast 7-8 meters djup hade man flera stora efterföljare, varav man lyckades att få en fisk till hugga. Tyvärr lyckades man inte kroka den ordentligt…
Man bedömde fisken till att väga runt 30-40 kg i det klara vattnet.
Efter en halvtimmas fiske så tröttnade kunderna och ville fiska torsk i stället….
Nåväl, det är kunderna som bestämmer och inte alla är helt ”insnöade” på hälleflundrafiske…

På Söröya startade man med fiske runt de landnära grunden och man fångade många fina torskar upp till 22 kg, flera mindre hälleflundror m.m. Idag har man gått på långtur till Storskalltaren och redan efter ett par timmars fiske så skall det fångats flundror upp till runt 30 kg, ett par torskar runt 24 kg, långa upp till 7-8 kg m.m.
Skall bli spännande att summera ihop dagen efter deras tur!

Även vid Havöysund har det varit en god inledning med många flundror upp till 30 kg, rödspättor över 2 kg, mycket torsk och fina havskatter över 6 kg.

Vädret är helt underbart i Norge så gästerna njuter av både fisket och vädret för närvarande!

Får också passa på att önska våra gäster och samarbetspartner en riktigt god Midsommar!!

Jimmy