Summering årets första vecka!

Nu är man hemma igen efter en helt otrolig fiskevecka på Söröya och det värker i hela kroppen efter otaliga storfiskar…….
Vi var 6 man fördelat på 2 båtar och fiskade i fyra och en halv dag. En halvdag gick till att sjösätta båtar m.m och en dag var det sämre väder så vi stannade inne för att vila upp oss även om det hade gått att gå ut i närområdet.
Vi bodde i ett nytt boende längst in i Breiviksbotn på Söröya för att kunna ligga så väderskyddat som möjligt och få mesta möjliga fisketid. Mer om detta boende kommer snart på hemsidan. Det mesta av fisket skedde inne i fjorden eller strax utanför. Dom flesta fiskeplatser låg 5-10 min båtfärd från hamnen.
Vi fiskade över bottendjup mellan 50-100 m men letade efter fisk i mellanvattnet. Dom största fiskarna (honorna) går överst i stimmen och dom flesta stora exemplar fick vi mellan 25-60 m djup. Vi fiskade nästan uteslutande med jiggar vilket också selekterar ut den stora fisken och minimerar risken för felkrokningar. 99% av fisken vi fick var bitfisk.
Periodvis var det så mycket storfisk att man nästan kunde göra en ”Jesus”, dvs. gå på vattnet………
Denna vecka har vi fått många nya kunskaper om fiskeplatser och metoder som kommer våra resenärer till nytta på framtida skreifiskeresor. För att förstå hur mycket torsk det finns här under denna period på året så måste man uppleva det själv för det går inte att beskriva!
Det som satte stopp på fisket om dagarna var vår egen fysik………
Under våra drygt 4 dagars fiske kan vi summera mellan 3-400 torskar över 10 kg varav 19 st av dessa passerade 20 kg:s gränsen och 5 st 25 kg:s gränsen med en topp på 28,4 kg till Uffe Kleist från Nora. Vi tappade också bra många riktigt stora fiskar som slet av linor m.m……
Vi lät fisken tryckutjämna innan vi vevade upp sista biten vilket gör en väsentlig skillnad vid återutsättning och givetvis återutsattes merparten av fångsten vid kanske tidernas bästa torskfiske i Norge?
Redan nu har bokningar börjat strömma in för nästa års skreifiske och vi kommer att erbjuda boendealternativ i både Breiviksbotn och på vår ”ordinarie” fiskecamp i Sörvaer. Bästa tid för detta fisket är från mitten på Mars till slutet på April. Vädermässigt är det rätt behagliga temperaturer med tanke på det geografiska läget eftersom golfströmmen passerar här utanför. Titta gärna på väderprognosen överst till höger här på hemsidan.
En av killarna i gänget (Christer Mårtensson) stannar till söndag och 2 vänner till honom anslöt i går kväll till Söröya så nya rapporter kommer!
Bilder från veckan och mer info om det nya boendet i Breiviksbotn kommer också inom kort!

Jimmy