Super hälleflundrafiske!!!!!!!, uppdaterad kl. 20.00

I dag har 6 båtar gått till Storskalltaren och ett par båtar till Råsa. Gänget som har gått till Råsa har vi ännu inte fått någon rapport i från men dom har säkert bordat några riktiga stortorskar som börjar bli en vana på Norges bästa stortorskgrund. Från Norges bästa hälleflundragrund Storskalltaren har torskfisket varit uselt och det har väl varit så under hela säsongen med några få undantag. I bland kan torskfisket här vara lysande på Storskalltaren och vi har själva upplevt turer med som mest 51 torskar över 10 kg med 8 över 20 kg fångade på 5-6 timmars fiske från en båt. I år har dock torskfisket varit lite upp och ner här. Men hälleflundrafisket här är lysande och samtliga båtlag tog i dag sovmorgon och började inte fiske förrän efter middag. På denna kortare stund så har guidebåten dragit 4 hälleflundror. Den största är omkring 155 cm och väldigt grov vilket talar för en vikt på 45+. Man har ytterligare 2 flundror i båten mellan 20-25 kg fångade av Andreas Persson och Krister Arvidsson. En av flundrorna var under 10 kg och returnerades. Från övriga båtar på Storskalltaren rapporteras också bra hälleflundrafiske och någon båt har hälleflundra på 30+, någon på 20+ etc.
En massa havskatt mellan 5-7 kg har också attackerat jiggarna och någon storsej.
Ännu en fantastisk dag på Söröya!!!!!!! (som ännu inte är slut……….)
Tilläggas skall att guidebåtens stora hälleflundra var riktigt förbannad och drog i väg 1,5 nm från platsen där den högg innan den bordades!

Jimmy