Kung Esben slår till igen med supertorsk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Esben Andersen från Danmark blev adlad i fjol till ”Torskkung Esben” efter sina två 25+ torskar inom loppet av en timme när jag var ute med honom i guidebåten på Runningen förra året. I går så stack vi till Råsa på jakt efter stortorsk men fisket var ganska trögt och det var nästan uteslutande mindre exemplar och endast ett färre antal fiskar över 10 kg landades förutom en torsk på 22 kg från grannbåten. I slutet av turen provade vi ett nytt ställe på Råsa och det såg väldigt intressant ut på ekolodet. Omgående så drogs det på 3 stora torskar men vi lyckades trassla in alla linorna i varandra och 2 av fiskarna släppte. Efter att fått ut Esbens lina ur min fjäderring och allt annat trassel så märkte han att hans fisk satt i allafall kvar. Den följde med ganska snällt upp och chocken när den flöt upp i ytan var väldigt stor!

Med 2 huggkrokars hjälp drog vi ombord den 154 cm långa fisken och avbröt fisket för att kontrollväga besten på fiskerimottagningen där den på krönt våg vägde 34,68 kg!!!
Troligtvis är detta den största sommartorsk som någonsin är fångad i Norge på spö!

Det fångades också ytterligare någon torsk över 20 kg i går samt åtminstonde 3 hälleflundror över 20 kg med en topp på 26 kg!!!

Söröya är fantastiskt!!!!!!

Jimmy

Esben Andersen 34,68 kg