Hälleflundrainvasion……, uppdaterat kl. 20.00

Frågan är väl om inte hälleflundrorna snart kryper upp på land för att dom inte får plats i havet……
Då kan man ju bara gå och plocka dom vilket man i praktiken redan gör nu……
Rekord är till för att slås och efter ett samtal från Jakob Lindberg som normalt är turbåtsskeppare på den välkända turbåten Bonito från Danmark och som nu är uppe på Söröya och fiskar så häpnar man nästan!
På 4 dagar så har Jakob och hans 2 kompisar i hans båt fångat inte mindre än 36 hälleflundror!!! Rekordet från förra veckan på 41 flundror i en båt på 6 dagars fiske lär med all sannolikhet slås. Den ena dagen fångade Jakob och hans kompisar inte mindre än 17 hälleflundror upp till 22 kg, vilket givetvis är nytt rekord för en båt och dag!
Jakob berättar om att dom har fått hälleflundrorna på både jigg, pilk och hel sej. Flundrorna verkar också finnas överallt nära land och man har legat från kveitesundet ner mot syd fågelberget och på hela den sträckan är det invaderat av hälleflundra! Härligt att bara några hundra meter från land kunna ligga i lä från ostanvinden och i strålande solsken dra flundra på flundra!
Men tänk på att inte ta upp fler än ni behöver och låt dom små simma tillbaka!
Hälleflundran går i dom allra flesta fall utmärkt att återutsätta!

Jimmy