Stora fiskar igen!

Fisket har fortsatt att vara bra och en hel del fina fiskar har fångats under det första dygnet av det nya gänget. Det ena gänget från Göteborg drog hela 8 hälleflundror under gårdagskvällen och natten men tyvärr bara av beskedligare storlek…. I dag provade dessa 4 gäster fisket efter rödspätta strax utanför hamnen och fick en del fina fiskar upp till 1,5 kg. Det ryktas om att en gäst i denna båt skall försöka sätta världsrekord i en linklass efter hälleflundra….. Namn på denna gäst kommer att publiceras här om han lyckas!
Dom övriga resenärerna startade sitt fiske i dag och vår guide Thomas drog tillsammans med 3 andra båtar till nordsidan av Söröya och hamnande så småningom på Råsa i det helt stilla havet. Råsa är troligtvis Norges bästa ställe efter torsk med helt oerhörda mängder med fisk, faktiskt bättre än Storskalltaren. Runningen har en bättre snittstorlek men inte lika mycket stortorsk. Det bästa fisket kommer oftast inte igång förrän i Juli och fortsätter sedan resten av säsongen. Vi har dock inte lyckats med att få någon hälleflundra där tidigare även om jag vet att det har spöfångats flundror där på 60 + 65 kg (på samma tur), men idag var det dags! Från guidebåten fick Thomas Åberg en fin hälleflundra på 30,5 kg och vår praktikant Fabian Karlsson som fick följa med på sin första tur ut på havet i dag efter en veckas praktik fick även han kämpa med en hälleflundra på 14,5 kg samt torskar upp till 17 kg. I dag skall det också enligt lite obekräftade uppgifter fångats torsk upp till hela 25 kg utav våra gäster, mer om detta kommer senare.
När det gäller bokningsläget för 2008 så har det fullkomligt rasat in bokningar sista veckan och en försiktig gissning är att 200 platser har bokats in för 2008 bara under sista veckan! Har aldrig varit sådant tryck på bokningarna sedan jag startade dessa resor!
Söröya erbjuder ett fiske som få ställen (om ens något!) kan erbjuda. Här finns oerhörda mängder med fisk och chansen att få känna på riktigt stor fisk är optimal här och dessutom finns det en oerhörd variation i fisket där man kan pillemeta små plattfiskar, fiska på djupet efter stora kungsfiskar, fläckiga havskatter samt då det fantastiska fiske efter stortorsk, grå havskatt, hälleflundra m.m
Det verkar som att alla arter blir väldigt storvuxna på denna plats!
Jag skall försöka att få reseprogramet med antalet platser uppdaterat under början på nästa vecka, men ett tips är att boka väldigt snart för 2008 om ni vill vara säkra på att kunna följa med. Väldigt mycket är bokat/fullbokat redan nu från slutet på maj till början på september.
Välkommen du också till Storfiskens Rike!

Jimmy