Jungfruturen med Arronetbåten!

Igår fick vi nöjet att köra jungfruturen med en av dom nya Arronetbåtarna. För det var verkligen ett nöje! Vi avgick på morgonen från Simrishamn och tuffade på mot några vrak i Hanöbukten. Det var en del sjö på morgonen och ju längre vi kom ut ju högre var sjön. Som mest var det kanske en meter hög, ganska krabb motsjö från nordost, men det var inga problem att ligga på 20 knop i motsjön. Vi avverkade säkert en 100 distans i går och hade sjön från olika riktningar och båten uppträdde exemplariskt hela tiden! En mycket stabil båt med väldigt goda utrymmen! Var också mycket nöjd med det nya ekolodet från Lowrance. Använder samma givare som vi har till våra andra ekolod från vår förra leverantör. Eftersom man kört på vissa av dom här vraken otaliga gånger så har man en bild av hur det ser ut i minnet, men detaljrikedomen från Lowrance ekolod är faktiskt mycket bättre än från våra andra ekolod som förvisso också är mycket bra. Det skall i alla fall bli spännande att få testa Lowrance ekolod uppe i Norge med med kuperad botten och större djup. Fisket då? Ja, det började ju bra med en jättefisk som klev på Anders Jigg i första nedsläppet på mitt favoritvrak. Efter att ha stångat med den en tid så beordrade jag dom andra att veva upp men innan vi andra var uppe så slet fisken ut en massa lina fast Anders försökte att hålla emot. Den gick således in i vraket och satte sig fast…..
Vi provade att köra runt med båten och försöka ”dra” ut den (vilket har lyckats en del gånger tidigare) men efter ett tag så fick vi dra av linan…… Synd, för den var riktigt stor, kan varit en 20+…..
Annars var det ganska trögt och vi fick inte mer än 2-4 torskar på något vrak så det blev aldrig någon riktig huggsexa. Vi fick jobba hårt för att få den fisk vi fick och ingen torsk mäktade med 10 strecket. Största torsk vägde 9,5 och vi fick en 3-4 stycken mellan 7-9 kg på några stentoppar som egentligen var det mest givande stället idag.
På onsdag bär det iväg till Söröya och det är ju där som dom riktiga ”grisarna” finns!

Jimmy