Vinnare i ”Största Fisken” tävlingen!

Även om året inte är slut så är vår säsong över och båtarna upptagna och rengjorda. Båtar och motorer har också fått sig en ordentlig övergång.
Vinnare i vår tävling 2006 där det gäller att fånga den största fisken procentuellt sätt efter Norska havfiskeförbundets rekordlista är Emil Hardenstedt från Svedala. Han lyckades lura upp en ”gigantisk” Rötsimpa på hela 720 gram i viken strax utanför hamnen. Denna fisk håller 85,7% av det norska rekordet. Emils Rötsimpa slog med knapp marginal Martin Christensen jättetorsk på 31,7 kg som då hade en vikt av 84,5% av det norska rekordet som förövrigt givetvis kommer från Söröya. Vi gratulerar Emil till vinsten som är en gratis resa till Söröya nästa år med Nordic Sea Angling!
Vi kommer också att ändra lite i reglerna på denna tävlingen till nästa säsong, inga fiskar som väger under 500 gram kan deltaga i tävlingen. Detta framför allt för att undvika att någon skall väga in en lodda som är väldigt vanlig uppe på Söröya framför allt tidigt på säsongen. Det norska rekordet på lodda kommer från Söröya och är på imponerande(?) 39 gram.

Jimmy