70 kg torsk och båtbogsering

Patrick Jonsson och hans 2 kompisar som är uppe på Söröya just nu på en 3 dagarstripp inledde fisket igår med ganska tufft väder och därmed lite trögare fiske. Idag var det däremot strålande väder med solsken och helt vindstilla. Man fiskade mellan ryggen och Sildbåen och fick en hel del fin sej och torsk. Det som dock etsade sig fast mest i minnet var dom 2 monsterfiskar som gick förlorade, den ena efter 45 min kamp där fisken flyttade på båten en bra bit…… Detta är ett bra kveiteområde dom fiskade på…..
Christer Mårtensson och hans kompis är också uppe just nu fast dom åker med en av yrkesfiskarna i Sörvaer. Igår hyrde dom en av våra båtar och fick ett par mindre hälleflundror upp till ca. 5 kg och tappade ett par. I dag var dom då ute en kortare tur med yrkesfiskaren och fiskade på grunnback och yttre djupskolt där dom hade ett bra torskfiske där ett flertal torskar mellan 10-15 kg bordades. På grunnback träffade dom på en av dom andra yrkesfiskarna i Sörvaer som fiskar från en mindre båt som helt lyrisk berättade om gårdagens fiske på just grunnback. Han fiskar ganska ofta med spö och gjorde så också i går där han hade 2 gummimackar och en svenskepilk som bete. Där drog han det värsta torsklyftet jag hört talas om! 3 fiskar och ca. 70 kg torsk. Han vägde inte fiskarna (som dom sällan gör) men han uppskattade den största fisken till mellan 26-29 kg, den näst största på ca. 25 kg och den minsta på mellan 16-18 kg!!!

Jimmy