Bra fiske på Sildbåen!

Det började lite trögt under gårdagen men allteftersom kom fisket i gång. Det fångades en hel del stora torskar också i går och den största vägde hela 24,8 kg. Claus Fredriksen från Halmstad och som tidigare var uppe på skreifisket i år tog en restplats denna veckan för att förhoppningsvis kunna fånga sin första hälleflundra. I går var det nära….. Han fick ett ordentligt påslag vid Sildbåen och fisken drog iväg i långa rusningar upp till 50 m. Efter ca. 15 min var fisken uppe vid ytan men vände tillbaka i djupet när den fick se huggkrokarna. Efter ytterliggare ca. 10 min var den uppe vid ytan igen och tyvärr så användes det inte något kveitespjut utan endast en huggkrok sattes i fisken på sidan och samtidigt lossnade pilken från munnen och när fisken skulle lyftas överbord slets tyvärr fisken loss från huggkroken med ett stort sår i sidan och flundran simmade tillbaka i djupet….. Fisken bedömdes väga mellan 20-30 kg. Vi får hoppas att Claus får sin revansch!

Jimmy