Ny torskkung på Söröya!

Ronny Grunnevik lär väl inte glömma sitt fiske i förrgår i första taget…. Han hade tidigare ett personbästa på 16 kg fångat i Saltströmmen. Han trodde detta skulle vara svårslaget men man kan väl säga att han slog det med råge då han var den enda i sin båt i tisdags som fick fisk över 20 kg. Han passade då på att dra upp följande torsksvit på Runningen och Sildbåen: 25,5 kg + 24 kg + 21,5 kg + 21,5 kg!!! Ett helt fantastiskt resultat som kommer att bli svårslaget även på Söröya under sommarfisket. Omöjligt är det iallafall inte då vi tidigare i sommar hade en annan resenär som också drog 4 torskar över 20 kg med en topp på dryga 22 kg…. Igår och idag har det varit lite blåsigare och många har blivit lite mätta på fisket så det har metats lite plattfisk och det har i allmänhet varit ett lugnare tempo…. Väderprognoserna ser iallafall rätt ok ut framåt och jag tror att vi kommer att få uppleva en bra hälleflundratävling till helgen! Tyvärr så fick jag nyligen en avbokning från Jörgen Larsson från tidningen Fiskefeber. Han hade blivit nyopererad och fick motvilligt lyda läkarnas rekommendationer att avhålla sig från fiske en tid.

Jimmy